Kun jij onze leerlingen laten instromen in het reguliere VO onderwijs? En hou je van kennis overdragen?

Dan ben je van harte welkom bij onze VSO afdeling van stichting Volare in Harderwijk! De school voor speciaal onderwijs.

We zoeken een leerkracht die gaat voor onze speciale leerlingen in het voortgezet onderwijs. Iemand die zich niet laat (af)leiden door bepaald gedrag maar vertrouwen houdt in de toekomst van de leerling op basis van hun unieke talenten en mogelijkheden. Voor sommige leerlingen is de stap van het PO naar het VO namelijk (te) groot. Jij begeleidt hen om in twee jaar wel door te stromen naar het reguliere VO, zodat ook zij een basis, kader of TL diploma kunnen halen.

Jouw werk bestaat uit het lesgeven over de volle breedte aan een kleine groep van maximaal 12 leerlingen. Voor een aantal AVO vakken en/of praktijk lessen sluit de klas aan bij een reguliere klas waarbij ze les krijgen van een vakdocent uit de reguliere setting. Jij als mentor sluit aan als co-teacher. Zo is er meteen expertise uitwisseling en kunnen jouw leerlingen alvast wennen aan de klassensamenstelling van een reguliere klas met wisselende docenten.

Je komt te werken op een locatie van het Morgen College, waar we een intensieve samenwerking mee hebben. Onze klassen hebben hun eigen ruimte binnen deze locatie in Harderwijk (De Sypel).

Samen met je andere collega’s werk je in een enthousiast en betrokken onderwijsteam, waar ook een kwaliteitscoördinator en een leerlingbegeleider bij horen, die je verder op weg helpen bij het zoeken naar oplossingen voor jouw leerlingen.

Het functiegebouw van stichting Volare kent zowel een functie van leraar die is ingedeeld in LB als in LC van de Cao Primair Onderwijs. Jouw inschaling vindt plaats op basis van je ervaring en opleiding. Natuurlijk kun je je verder ontwikkelen en mag je rekenen op opleidingsmogelijkheden en persoonlijke begeleiding bij je start.

Het betreft een vacature voor drie dagen (0,6 wtf)

We zoeken iemand die flexibel en creatief is, goed kan communiceren en samenwerken, maar ook zelfstandig kan werken en een groot reflectief vermogen heeft. Je begrijpt dat gedrag van leerlingen een vraag kan zijn en je werkt vanuit vertrouwen. Met jouw gevoel voor humor en relativeringsvermogen geef je niet snel op en ben je een fijne collega. Je hebt je Pabo opleiding en wanneer je aanvullende opleiding hebt gedaan, lezen we dat graag. En natuurlijk zijn je pedagogische en didactische competenties op orde.

Volare

Stichting Volare heeft scholen voor speciaal onderwijs, speciaal basisonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Samen met ongeveer 100 collega’s verzorgen wij onderwijs dat net een stapje verder gaat. We houden rekening met onderwijsbehoeften maar we gaan voor de talenten van onze kinderen zodat ook zij een mooie toekomst krijgen die past bij hun mogelijkheden. Dat vraagt veel van onze medewerkers, vooral dat zij zichzelf goed kennen, niet snel opgeven en altijd kijken naar wat wel kan.

Wanneer dit alles je aanspreekt dan maken we graag kennis met je!

Je kunt reageren door onderaan de pagina het sollicitatieformulier in te vullen. Vul je gegevens in en upload je motivatie en CV. Wij laten z.s.m. iets van ons horen.

 Misschien heb je nog vragen? Dan kun je voor meer informatie contact opnemen met Marloes van Bussel, directeur, via telefoonnummer (0341) 25 30 52.

In overleg met jou zullen we kijken wanneer we een eventueel gesprek kunnen plannen. Een rondleiding en het ‘meedraaien’ in de klas kunnen we, daarna, in overleg organiseren.

Wanneer we jou hebben gevonden, sluiten we deze vacature. Natuurlijk willen we graag dat je snel start, dus wacht niet te lang met reageren!

Sollicitatieformulier leerkracht VSO

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Toegestane bestandstypen: pdf, jpg, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf, jpg, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.