Kun jij onze leerlingen laten instromen in het reguliere VO onderwijs? En hou je van kennis overdragen? Dan ben je van harte welkom bij onze VSO afdeling van stichting Volare in Harderwijk!

Wij zoeken een leerkracht voortgezet speciaal onderwijs die na de zomervakantie drie dagen in de week (0,6 fte) gaat voor onze speciale leerlingen in het voortgezet onderwijs. Iemand die zich niet laat (af)leiden door bepaald gedrag maar vertrouwen houdt in de toekomst van de leerling op basis van hun unieke talenten en mogelijkheden. Voor sommige leerlingen is de stap van het PO naar het VO namelijk (te) groot. Jij begeleidt hen om in twee jaar wel door te stromen naar het reguliere VO, zodat ook zij een basis, kader of TL diploma kunnen halen.

Jouw werk bestaat uit het lesgeven over de volle breedte aan een kleine groep van maximaal 12 leerlingen. Maar ook uit het ondersteunen van deze beginnende pubers om zich volwaardig te voelen, te stimuleren, hun zelfvertrouwen op te bouwen zodat zij met vertrouwen en trots hun toekomst tegemoet te gaan. Voor een aantal AVO vakken en/of praktijk lessen sluit de klas aan bij een reguliere klas van het VO waarbij ze les krijgen van een vakdocent uit de reguliere setting. Jij als mentor sluit aan als co-teacher. Zo is er meteen expertise overdracht en kunnen jouw leerlingen alvast wennen aan de klassensamenstelling van een reguliere klas met wisselende docenten.

Je komt te werken op een locatie van het Morgencollege, waar we een intensieve samenwerking mee hebben. Onze klassen hebben hun eigen ruimte binnen hun locatie in Harderwijk (De Sypel). Samen met je andere collega’s van Volare werk je in een enthousiast en betrokken onderwijsteam van docenten waar ook een IB-er, een orthopedagoog en andere specialisten bij horen, die je verder op weg helpen bij het zoeken naar oplossingen voor jouw leerlingen

Wij zoeken iemand die flexibel en creatief is, goed kan communiceren en samenwerken, maar ook zelfstandig kan werken en een groot reflectief vermogen heeft. Je begrijpt dat gedrag van leerlingen een vraag kan zijn en je werkt vanuit vertrouwen. Met jouw gevoel voor humor en relativeringsvermogen geef je niet snel op en ben je een fijne collega. Je hebt je Pabo opleiding en wanneer je aanvullende opleiding hebt gedaan, lezen we dat graag. En natuurlijk zijn je pedagogische en didactische competenties op orde. Het functiegebouw van stichting Volare kent zowel een functie van leraar die is ingedeeld in LB en LC van de Cao Primair Onderwijs. Jouw inschaling vindt plaats op basis van je ervaring en opleiding. Natuurlijk kun je je verder ontwikkelen en mag je rekenen op opleidingsmogelijkheden en persoonlijke begeleiding bij je start.

Wanneer dit alles je aanspreekt dan maken we graag kennis met je!

Je kunt reageren door onderaan de pagina het sollicitatieformulier in te vullen. Vul je gegevens in en upload je CV. Wij laten z.s.m. iets van ons horen.

Misschien heb je nog vragen? Dan kun je voor meer informatie contact opnemen met Marloes van Bussel, directeur, via telefoonnummer 06-31 68 09 59.

In overleg met jou zullen we kijken wanneer een eventueel gesprek kunnen plannen. Een rondleiding en het ‘meedraaien’ in de klas kunnen we in overleg organiseren. Wanneer we jou hebben gevonden, sluiten we deze vacature.

Sollicitatieformulier leerkracht voortgezet speciaal onderwijs

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: pdf, jpg, png, Max. bestandsgrootte: 64 MB, Max. aantal bestanden: 4.
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.